Koncept NEO

 Start 2018

Koncept NEO Jewellery CPH eller NEOCPH er tænkt som platform for vores lærling,  Matilde Restofte og forskellige  designstuderende, indenfor smykkefremstilling, fra KEA, der er tildelt 6 måneders praktikperiode indenfor deres bachelorforløb.  Dette skal udvikle tværfagligt samarbejde mellem fagene og at de tilføjer kompetencer  hver for sig.  På den måde er dette ment til at være en rugekasse for deres ideer og kreativitet, samtidig med at de har mulighed for at fremvise og sælge deres indtil videre håndlavede modeller, på pop op shops der er introduceret på deres instagram Neojewellerycph, samt her i butikken på Nordre Frihavnsgade. Dette er også oplagt mulighed til at følge unge designeres udvikling, i et forløb, over tid, hvor deres udtryk nok ændrer sig, i takt med nye teknikker og fokusområder bliver tilføjet. 

 

 

Vi startede i 6 måneder i august 2018- jan 2019, med Lotte Effersøe , som første praktikant fra KEA . Baseret på deres tilgang til ideen, og entusiasme valgte vi at gå videre med eksperementet.

 

 Update 2019

Vi har i fase 2 tegnet en aftale med Sigridur Ólafsdóttir, eller Sigga Olafs som hun bliver kaldt.

Sigga og Matilde har arbejdet på nye modeller og produkter som de har lavet i samarbejde, samt de har istandsat pop ups og været på markeder med deres ting som de har skabt.  De har hovedsagelig fokuseret på formgivning med reticulation,(smeltet overfalde) teknikker, kombineret med stenisætning og andre diverse grundlæggende guldsmedeteknikker. Entusiasmen og lysten til at udvikle og kreere fejler ingenting, ideerne står i kø, og fagligt flytter de sig rigtig meget.

 

Corona update 2020

Der har desværre været udfordringer grundet Corona.  Pop up og markeder , hvor vi skulle møde kunderne, har været lukket ned.   Vi har derfor fortsat med konseptet i begrænset omfang med Matilde, og Sigga, som  er fortsat tilknyttet teamet. (KEA har ikke haft praktikforløb i 2020),  Vi har nu Emilia Osk Bjarnadottir med i teamet hvor der  designes og laves nye ting , men hun kommer ind via den islandske Guldsmedeskole, hvor hun studerer.  Grundet Corona lockdown har vi i efteråret ikke været i stand til at præsentere og afsætte deres værker, så NEO har været nærmest nedlagt og lidt som så mange koncepter i denne tid. Forsamlingsforbudet  har gjort, at uden pop up og ferniseringer har det ikke været muligt at financiere konceptet.

 

Update 2021

Vi har i foråret valgt at satse på at tingene stabiliserer sig i corona tiden, og sagt ja til at tage 2 praktikanter i design fra KEA som før, denne gang fra den internationale linie, der gerne ville fokusere på den håndværksmessige del af deres uddannelse. Matilde gjorde sin uddannelse færdig og Emilia er taget tilbage til Island og vi har nu Benedikt Axelson i et års praktik fra guldsmedeskolen i Island. Sigga der før var designstuderende  delen  af Neo fase 2, og nu er færdig med sin bachelorgrad i Jewellery design fra KEA. er nu signet op som guldsmedelærling hos Next, på kontrakt.  De to designstuderende i denne fase 3 er Ieva fra Litauen og Katie fra Østrig/ Australien. De udgør nu holdet der skaber NEO teamet og udvikler ideer til nye NEO produkter.

Vi har i år valgt at  samarbejde med Christian Rakai, der kommer ind  som partner og tovholder sammen med Hjalmarsson, og er nu en del af teamet. Han sørger også for opdateringer og nyheder på den nye NEO platform der er ved at blive lanceret .